Gambia

Makasutu Cultural forest

Een bezoek aan een groot cultureel bos, hier kunt u een wandeling maken door het oerwoud. U kunt van verschillende activiteiten genieten, zoals, pottenbakken, houtsnijwerk, zien hoe er met de hand meubels gemaakt worden van de bomen en hoe palmwijn tappers in de bomen aan het werk zijn. Met een uitgeholde boomstam gaat u de Bolong op. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de prachtige verschillende vogels die er te zien zijn. U kunt tevens genieten van een lokale bevolking dans, polo genoemd, die behoren tot de Jollah. Na alle bezienswaardigheden kunt u genieten van een heerlijke lunch

Boeken

Monkey town

Een prachtig groot ecologisch bos gebied waar u eindeloos kunt rond wandelen en verschillende soorten vogels en apen te zien zijn U kunt er leuke foto’s maken, om thuis te laten zien hoe de apen de nootjes uit je hand eten

Boeken
Gambia
Gambia

Dorp bezoek

Een kans om uit de buurt van de typische toeristische activiteiten te ontsnappen en te ervaring hoe de lokale bevolking leeft en boodschappen doet in het dorp . U zult onder anderen samen met een groep vrouwen gierst tot meel stampen, voordat het gekookt kan worden. Het stampen gebeurt meestal met de hand, met een grote houten mortier en stamper. Soms neemt het stampen wel uren in beslag. Als afsluiting van het dorps bezoek, wordt u vermaakt met traditionele dans, waarna u met de boot via de smokkel route ( in Senegal) terug vaart naar de meest rustigste strand van Gambia en kunt genieten van de lunch.

Boeken

Gambiaans koken (Benachin en dansen)

Gambia heeft enkele smakelijke gerechten. Zelfs reizigers met gevoelige magen kunnen meestal het lokale Gambiaanse eten verdragen, als ze voorzichtig en geleidelijk aan veranderen van dieet. Samen met een jonge vrouw gaat u naar de lokale markt om de boodschappen te doen.Wanneer de groep groot is ( bijvoorbeeld scholen, of groepen van belanghebbende), zal het eten van te voren worden klaar gemaakt op de traditionele lokale manier. Het eten is meestal veiliger dan het Westerse eten, omdat het veel langer gekookt wordt (soms een hele dag) en de ingrediënten altijd vers zijn. Wanneer het eten klaar is, zal u waarschijnlijk zittend of hurkend met uw gastheer/ gast vrouw op de grond in een cirkel rond het voedsel plaats nemen. Het wordt dan in twee grote kommen geserveerd. Meestal één met rijst en de andere kom met kip,. Palmolie, aardnoten, groenten, vis of vlees. Ook hier is de afsluiting van de dag in de vorm van traditionele dans met lokale drums.

Boeken
Gambia
Gambia

Slapen bij een lokale familie

Gambia heeft een breed scala aan plaatsen om te verblijven. Top hotels hebben schone, goed ingerichte kamers met airconditioning en privé badkamers met warme douche en een toilet dat goed doorgespoeld kan worden. Als u een paar nachten bij een lokale familie doorbrengt zult u ervaren dat sommige kamers een eigen badkamer hebben of een buiten douch. Ook is er niet altijd warm water, In plaats van airconditioning zijn erg ventilatoren.

Boeken

diepzeevissen

De vissers gaan bij zonsopgang in grote lokale boot van ongeveer 10 tot 15 m lang de zee op. Ze keren terug in de late namiddag met hun vangst die onmiddellijk wordt overgeheveld aan de vrouwen die het sorteren, voorbereiden en verkopen op de markt op het strand. Het is ook mogelijk om te vissen in de rivier ( de mangrove).

Boeken
Gambia
Gambia

Nachtleven

In het algemeen zijn in Gambia, de vrijdag en zaterdagavond het levendigste van de week. Alle plaatsen om je te vermaken zijn zowel voor de lokale bevolking als voor de toeristen. U kunt kiezen voor een lokale discotheek buiten uw hotel, cultureel vermaak of bezoeken aan verschillende bars met live band.

Boeken

Roots (met de boot).

Nadat de jeeps u hebben afgehaald van het hotel/ appartement gaat u naar Banjul alwaar onze boot klaar ligt. U maakt een ca 2/5 uur durende tocht over de rivier de Gambia naar het plaatsje Albreda waar u uitleg krijgt over de geschiedenis van de slavernij ( Freedom flage pole). U bezoekt het slaven museum en het dorp Juffureh. De lunch wordt aan boord gebruikt en daarna vaart u naar St. James Island , alwaar u de gelegenheid heeft dit eiland te bezoeken. De tocht stroomopwaarts duurt net zoals de stroomafwaarts ongeveer twee en een half uur en met een beetje geluk, in gezelschap van de dolfijnen.

Boeken
Gambia
Gambia

Roots (over land)

U wordt met een Land rover opgehaald en wordt naar Banjul gebracht . Met de veerboot vaart u naar de noordelijke oever van de rivier. Aan de overkant staat er een ander jeep klaar om u naar het dorpje Albreda te brengen. De reis duur is 1/ 2 uur , inclusief wc stops. Bij aankomst in Albreda krijgt u informatie, bezoekt u het slave-museum en het dorp van Juffureh. Met een lokale houten boot gaat u naar Fort James eiland . Aan het einde van het bezoek rijd u terug naar Barra , waar u uw lunch kunt nuttigen voordat u met de veerboot naar Banjul terug gaat.

Boeken

City tour ( halve dag )

- Serrekunda markt

- Batik fabriek

- Krokodillenpool

- Banjul markt

Een heerlijke gevarieerde dag die u 1 van de grootste markten van The Gambia laat zien. Voornamelijk de Serrekunda markt is heel kleurrijk en druk. In bepaalde gebieden zijn er veel luchtjes en vliegen. De batik fabriek is geen fabriek zoals men in Europa zal zien. Het is een gebied waar men o.a. de kleuren maakt en de stoffen bewerkt. Mee helpen is mogelijk en wordt op prijs gesteld. De krokodillen pool is in The Gambia een heilige plaats, U ziet daar natuurlijk de krokodillen. Er is een museum en twee lokale winkels waar je souvenirs kan kopen.

Boeken
Gambia
Gambia

Muzikaal St. Louis

Aan de monding van de Senegal rivier bevindt zich de interessante stad St. Louis. Ook wel het New Orleans van Afrika genoemd vanwege zijn koloniale gebouwen, de culturele rijkdom en de muzikale sfeer. St. Louis is een heerlijke stad om enkele dagen in te vertoeven. Behalve de overlanders die vanuit Mauritanie hier neerstrijken wordt de stad nog niet door veel toeristen bezocht, maar dat is onterecht. Het historische centrum van de stad ligt op een eiland dat je kan bereiken via de Pont Faidherbe, Ooit was Saint - Louis een rijke stad dankzij de handel in goud, ivoor, Arabische gom en slaven. Kom je naar West - Afrika voor de drums en de muziek, dan moet je zeker in St. Louis zijn geweest.

Boeken

Gorée (slaven eiland)

Goree eiland, het belangrijkste centrum van de slavenhandel in West Afrika. Voor veel Afrikaanse slaven was dit de laatste halte richting de Braziliaanse en Caribisch plantages. Na een boottochtje van zo'n 20 minuten kom je in een heel andere wereld terecht, een schril contrast met de drukte van Dakar. We slenteren er rond tussen de vervallen, pastelkleurige huisjes. Naast de slaven kelders en forten kun je hier ook de typische koloniale gebouwen bezichtigen.

Boeken
Gambia
Gambia

Tendaba kamp

De excursie Tendaba kamp is een 2 daagse trip, waar u verschillende dorpjes, eilanden bezoekt en geniet van de natuur. Tendaba is een klein dorp aan de zuid bank van The Gambia rivier, 165 km stroom opwaarts van Banjul ( de hoofdstad). Het dorp wordt beheers door Tendaba Camp, wat bekent staat als Gambia’s beste toeristen hotels in het binnenland. Na een paar baantjes getrokken te hebben in het zwembad, kunt u relaxen aan de bar en genieten van het uitzicht op de Gambia rivier. Maar voordat u uw eind bestemming bereikt, bezoekt u het eco toeristen Camp Tumanie Tenda. U maakt er een wandeling en kan genieten van de natuur. Vervolgens bezoekt u een types Gambiaans dorp. De laatste stop is Kusamai ( Jola dorp) waar u de inwijding ceremonie voor de jongens besnijdenis kan ervaren. Tijdens de boot trip van 25 km op de rivier, bezoekt u verschillende eilanden. Aan het eind van de avond wordt u vermaakt door de lokale bevolking met dans en muziek. De lunch wordt genuttigd bij kalagie Bridge ( restaurant).

Boeken

4 in 1 trip ( hele dag)

- Krokodillen pool

- Serrekunda markt

- Batik fabriek

- Lamin lodge

- Birkama

- Paradise Beach

- Tanji vissersdorp

Na een heerlijk gevarieerde orientatie ochtend ( zie city tour) bezoekt u Lamin lodge ( een bijzonder restaurant aan de oever van de rivier) waar u een oester fabriek ziet. U kunt er zien hoe de schelpen van de oesters gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Ook is er een advertentie boom die prachtig is om te zien. De Birkama woodcraftmarkt: heeft vele kraampjes en er zijn veel mensen die proberen je de beste prijs aan te bieden. Ook hier is het een kwestie van afdingen en dan kunt u met een werkelijk mooi stuk houtsnijwerk naar huis. U kunt zien hoe de mensen aan het werk zijn en prachtige beelden maken. Paradise beach in San Yang:even bij komen en genieten van het ongerepte brede strand, de zee, zon. Een hapje, drankje en een frisse duik in de zee behoren tot de mogelijkheden. Tanji en Ghana Town zijn vissers dorpjes. Aan het strand kunt u zien hoe de vissers aan het werk zijn en hun “ cath of the day’ overhevelen aan hen vrouwen.

Boeken
Gambia
Gambia

Nationaal park Niokolo Koba

Nikola Koba Nationaal Park. Dit is een savanne gebied waar de Gambia rivier veel wild aantrekt. leeuwen zijn geen uitzondering, er komen ook luipaarden voor. Reken echter meer op wilde zwijnen, apen, diverse antilopen en bij de rivier nijlpaarden en krokodillen. We kunnen u uiteraard geen garanties geven over welk wild je zult zien.

Boeken

Fatalha Noord Senegal

U stap in Banjul op de ferry om vervolgens de grens over te gaan. Onze jeeps staan al klaar om u naar het dorpje Touba Kuta te brengen. Het is een prachtige plek, waar vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen. In Fatala Park, ziet u o.a. giraffen, antilopen en neushoorns. Het is een lange rit er naar toe, maar tevens een belevenis. Onderweg is veel te zien.

. inclusief ticket, lunch, water en frisdranken

Boeken
Gambia
Gambia

Loumpoul woestijn ( overnachten in een tent)

Dit kleine woestijn ligt 145 km van Saint- Lousi aan het zuiden van Senegal. Het zand en de duinen zijn oranje en je slaapt in een tent, een kameel safari behoord tot de mogelijkheden.

Boeken

Cap-Skirring

Een stad aan de Atlantische Ocean aan de kust van Basse Cassamas ( ziguinchor) in Senegal. Het is bekent vanwege de mooiste stranden in senegal. Het strand is gelegen aan de grens van Guinee-Bissau. De vissers waren de eerste bewoners in dit plaatje .

Boeken
Gambia
Gambia

Zuid Senegal

South Senegal is een stoffig, lange en uitputtend uitje. U gaat de grens over naar Kafounting (vissers plaatjes). Met de boot vaart u langs de mangrove naar het Pelikanen Eiland. Na het bezoek aan het Pelikanen eiland kunt u een duik in de zee of het zwembad te nemen . Een hapje en een drankje behoren tot de mogelijkheid in het restaurants.U bezoekt nabijgelegen dorpjes. Op de terug weg naar Gambia, gaat u via de smokkelroute de “buch in, waar gekleurde vogels en apen te zien zijn. Een optreden van de lokale bevolking behoord tot de mogelijkheden. Het kan soms net te veel zijn, gezien de lange dag. U moet dus zelf aangeven als u daar behoefte aanheeft.

Boeken

Een bezoek aan het roze meer

Lac Rose, het roze meer, door de vele mineralen is dit meer prachtig rose. Hier wordt ook zout gewonnen en de omgeving is prachtig met zandduinen en daarachter het strand. Het is mogelijk om daar te overnachten en/of de lunch te nuttigen.

Boeken
Gambia
Gambia

George Town een 2 daagse excursie met overnachting

Rural Gambia een bezoek aan Georg town. Dit historische plaatsje waar nog veel overblijfselen uit de slavernij te zien zijn, wordt ook Jang Jang Bure genoemd .

U rijdt langs mooi natuur en maakt verschillende drink stops. Bezoekjes aan dorpjes een ook de stonecircles. (O.a. het wolf dorpje). Waar u mee kunt helpen water te halen uit de put en couscous stappen. Op de heenweg wordt er een picknick stop gemaakt omdat er geen restaurants in de om liggende omgeving zijn. Voor geïnteresseerden is een bezoek aan een ziekenhuisje mogelijk.

Tijdens de boottocht met lunch aan board ziet u de nijlpaarden langs de boot in het water .

Voor de overnachting kunt u van te voren kiezen uit twee van de redelijkste motels voor Gambiaans begrippen in het gebied.Heb geen hoge verwachtingen! De excursie is inclusie diner en ontbijt.

Boeken

Rondreis Gambia , Senegal ( U kunt deze aanpassen naar uw eigen wensen)

Dag 1. Aankomst; kennismaking met de reisbegeleidster en de hoofd gids die jullie vanaf het begin tot het eind zal begeleiden.

Dag 2. Vertrek vanuit het hotel richting Georgetown. Lunch bij de grens van het stadje Farafeni. Diner bij aankomst in Georgetown.

Dag 3. Na het ontbijt in Georgetown vertrekken jullie richting Tamba Couda ( grote stad in Zuid Senegal) en genieten van een picknick lunch onderweg. Aankomst in Tamba Couda is in de avond, waar het diner genuttigd wordt en de overnachting in een kamp. In de ochtend na het ontbijt, bezoek aan een lokale school en een lokale markt.

Dag 4 Vroeg vertrek vanuit het kamp met een lunchpakket, op naar Niokolokoba park. Diner en overnachting.

Dag 5 Na het ontbijt vertrekt u richting kaolack waarde lunch genuttigd wordt. Na de lunch rijdt u door naar Dakar. Met een veerboot vaart u naar het slaven eiland Goree, waar u gaat overnachten . De excursie is inclusief de overnachting, diner en ontbijt.

Dag 6. Na het ontbijt neemt u de veerboot naar Dakar, om het roze meer te bezoeken. Na de boottocht op de roze meer wordt de lunch genuttigd in één van de lokale restaurants. Na deze lunch rijdt u naar het dorp Malika, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 7. Na het ontbijt rijdt u terug naar Gambia. Voor dat u uw eind bestemming bereikt hebt, bezoekt u het Fathala park. U kunt kiezen voor een safari of wandelen met de leeuwen.

Boeken
Gambia Gambia